ruimte maken

Het opbergen van, of beter gezegd ‘een plek geven aan spullen’ is misschien wel de grootste uitdaging bij het maken van een kalm huis. Hoe kan het toch dat alles maar blijft rondslingeren? Om orde te scheppen is een grondige aanpak nodig. Begin met een nuchtere houding. Spullen die je niet gebruikt en die je alleen om sentimentele redenen bewaart, gooi of geef ze weg! Wat heb je aan sentiment dat jarenlang ongezien in een kast ligt? Niets, weg ermee dus!

shelves 01a

Selecteer je mooie spullen en haal daar dan weer de spullen uit die je een fijn gevoel geven. Die mogen gezien worden en zet ze op een subtiel rek. De rest mag samen met alle puur praktische spullen in een dichte kast. Geordend naar gebruik. Vergeet niet dat deze kast zelf niet alleen puur praktisch is maar zelf ook gezien mag worden. Het zal een behoorlijke kast zijn dus houd kleuren subtiel en gebruik verschillende texturen om het kolossale van de kast wat te breken, zie mixing textures.

kastenwand