minimalisme

minimalisme

Wees selectief bij het aanschaffen van nieuwe spullen. Kwaliteit is meer dan kwantiteit. Koop liever één kwaliteitsproduct dan vijf goedkope spullen die samen net zoveel kosten. Goedkoop is duurkoop. Een prijskaartje van een product zegt vaak veel over de kwaliteit. En dan niet alleen over de kwaliteit van het product maar ook over de omstandigheden waarin het tot stand is gekomen. Een kwaliteitsproduct is leuker om te hebben, gaat vaak veel langer mee en is daarom minder belastend voor mens en natuur.

Bovendien, door selectief te zijn bespaar je weer op opbergruimte. Als je je bedenkt dat één m2 woonruimte in Nederland gauw 2500 euro kost is het toch jammer om zoveel te betalen alleen voor het kunnen neerzetten van die spullen? Twee mooie blogs met een oog voor minimalistische kwaliteitsproducten met een kalm karakter: Minimalissimo en Leibal.