HANDLE haken (patina)

De Handle haken (de naam zegt het al) zijn gemaakt van gebruikte houten stelen. Gebruikssporen en blootstelling aan de elementen hebben elke steel een uniek oppervlak gegeven. Contrasterend, ongerept hout komt eronder te voorschijn daar waar de haken zijn gezaagd en uitgefreesd. De haken zijn bedoeld om aan de muur te bevestigen en om onder meer jassen, sjaals, hand- of theedoeken op te hangen. Elke set bevat een mix van drie verschillende haken want het is juist de combinatie van verschillende patina en de verschillende houtsoorten die het mooi maken. Je kunt ze zowel netjes op een rij als quasi willekeurig aan de muur bevestigen.

De haken zijn voorzien van een zogenaamd stokeind, dat is een schroef aan één kant en een bout aan de andere kant. De schroefzijde zit in de haak en de uitstekende bout kun je in de meegeleverde pluggen draaien. Voorboren in de muur met 8 mm, doe de plug in het gat en draai de haak vast. De maximale belasting per haak is 2 kilogram.

afmetingen: 60 x 20-25 mm;
kleuren: variabel;
materialen: hout
prijs: 25 euro per set

houten haak

houten haak

houten haak

muurhaken

garderobehaak

kapstokhaak

kapstokhaak

kapstokhaken

foto’s: Peter van Dijk