SPA kruk / bijzettafel

SPA is een kruk en bijzettafel ineen. Het blad is gemaakt van massief wit marmer. In het midden meer dan 5 cm dik waardoor de houten poten er zonder extra frame aan vast zitten. De manier waarop de houten poten met het marmeren blad zijn verbonden is een heel bijzonder detail en toont aan dat delen die niet in het oog springen ook met liefde en aandacht ontworpen zijn. Achterkanten en onderkanten tellen ook.

De houten poten zijn er in drie variaties. De eerste is zwartgeblakerd. Het houdt in dat we de oppervlakte van het hout hebben gebrand, vervolgens het koolstof er af hebben geborsteld en daarna ingesmeerd met een hardwaxolie. Het is een eeuwenoude Japanse techniek om houten gevelbekleding te conserveren. Perfect dus voor natte ruimtes als een badkamer. Verder hebben we essenhouten poten met een matte transparante vernis. Die zorgt ervoor dat het hout zijn natuurlijke kleur, textuur en glansgraad behoudt. Tenslotte hebben we nog de poten van gebruikte bezemstelen. Het feit dat elke steel op zijn eigen manier is verouderd maakt elke kruk oprecht uniek.

afmetingen: 30 x 50 cm
materialen: (essen)hout, marmer
afwerking: matte vernis, hardwaxolie
kleuren: wit, zwart/blank/verouderd hout
prijs: 129 euro

zwart wit design

zwart witte kruk

white-marble-stool

gebrand hout

marble-design

designer krukken

hergebruik kruk

upcycling

marmeren kruk

witte marmeren tafel

essenhout

ontwerp: Reinier de Jong
foto’s: Morning Road / Joop van Roy